D. Bengtsson
Sjöberg - Kaage (C) - C. Olsson
Sjösvärd

Bänken: A. Svensson, Nordström, Forssten, Flodin, Björnrud

RUF inledde matchen på ett mycket bra sätt. Första kvarten är nästan enbart på offensiv planhalva och hemmalaget fick slita för att freda sitt mål. I matchens 19:e minut kommer rättvisa 0-1 när Daniel Bengtsson skruvar en hörna rakt in i mål.

Efter detta tar hemmalaget över tillställningen. RUF börjar slå av på tempot, tappa bollen i fel lägen och blir för statiska i sitt spel. Hemmalaget hotar med ett par bollar bakom RUF:s backlinje, men utan att skapa klara målchanser.

I matchens 35:e minut slår hemmalaget en fin crossboll från vänstersidan bort mot bortre delen av straffområdet. Det blir till en fin målchans och 1-1, inte helt ologiskt sett till matchbilden. Detta reslutat står sig halvleken ut efter en mindre bra första halva från Romelandas sida.

RUF startar sedan den andra halvleken ganska bra och trycker stundtals ner sina motståndare riktigt ordentligt. I en omställning är det dock nära att istället bli ett ledningsmål för hemmalaget. Romelandas lagkapten glidtacklar en spelare i närheten av straffområdeslinjen. Domaren pekar först på straffpunkten, men efter lite konfererande med den assisterande domare blir det en frispark istället. Bollen skjuts rakt i muren och RUF klarar sig undan ett baklängesmål.

I mitten av halvleken kommer ett par lyckade minuter för Romelandas del. Lukas Ekdahl får ett fint läge som blir till en retur som Isak Karlsson kan plocka upp. Iskallt tar Romelandas unge anfallare med sig bollen förbi ett par försvarare och sätter dit 1-2 i den 67:e minuten.

Fem minuter senare är det istället Isak som står för ett fint förarbete när han till slut serverar Daniel Bengtsson som sätter dit 1-3! Läget såg nu mycket ljust ut inför slutskedet.

RUF skapar sedan flera bra lägen att göra ytterligare mål. Istället blir det dock tvärtom. Med knappt tio minuter kvar får Inter Linné en omställning som slutar med en hörna. Bollen slås in i straffområdet och nickas resolut in till 2-3.

En olycka kommer sällan ensam brukar man ju säga, och tyvärr stämde detta denna dag. Med bara ett par minuter kvar på klockan slår hemmalaget en djupledsboll som först verkar rätt ofarlig, men Sjösvärd i Romelandas mål kommer helt fel till bollen och står för en rejäl målvakstavla när det blir ett ihopslag och till slut bollen i mål till 3-3, vilket blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis ingen höjdarmatch från Romelandas sida. Samtidigt tar man tag i spelet tillräckligt för att vinna denna match, men tappar till slut poäng på ett individuellt misstag. Kanske lite typiskt för en sådan match där man inte riktigt kommer upp i nivå sett över 90 minuter. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Nästa match på onsdag hemma mot Neutrala UF.